ZWEMBADEN TOCH DICHT…

ZWEMBADEN TOCH DICHT…

Tijdens de persconferentie d.d. 3 november 2020 zijn er opnieuw strengere regels afgekondigd voor de komende twee weken. Naar aanleiding van deze persconferentie zullen alle zwembaden de deuren moeten sluiten voor alle publieke activiteiten. Ondanks de eerdere berichtgeving vanuit de Rijksoverheid, waar werd gezegd dat er een uitzondering zou zijn voor de zwemlessen voor kinderen tot en met 12 jaar, hebben wij toch helaas onze deuren moeten sluiten.

Het gaat niet slecht, maar ook niet goed genoeg. Al een paar dagen neemt het aantal nieuwe coronabesmettingen af en de piek lijkt bereikt. Maar dit geldt niet voor de ziekenhuisopnames. De druk op de zorg blijft groot, het is volgens onze minister-president ‘pompen of verzuipen’. Om de reguliere zorg sneller op te kunnen schalen, moeten de aantallen sneller naar beneden. De maatregelen worden daarom aangescherpt om zo de bewegingen en het aantal contacten te verminderen. Niet reizen naar het buitenland, niet naar het theater of het museum. En net als in het voorjaar moeten dus ook nu de zwembaden sluiten. 

De zwembaden hebben in de afgelopen maanden enorm hun best gedaan om veilig en verantwoord de bezoekers te ontvangen. Zodat kinderen konden leren zwemmen, volwassen vitaal konden blijven en ouderen fit. Maar het virus blijkt ook nu weer sterker. We moeten een pas op de plaats maken uit solidariteit voor mensen die zorg nodig hebben. Voor onszelf en voor onze medemens. We zijn op de goede weg door de maatregelen van afgelopen 14 oktober. Maar er zijn meer maatregelen nodig en vanaf 4 november 22.00 moeten de zwembaden daarom hun deuren sluiten. 

Zoals jullie zullen begrijpen zijn we enorm teleurgesteld, juist nadat we gisteren te horen hadden gekregen dat de zwemlessen wel door mochten gaan. We hopen dat we over twee weken de deuren ook daadwerkelijk weer kunnen openen en wij zullen u dan, net als bij de vorige sluiting, op de hoogte stellen van de getroffen maatregelen.

Voor het volledige persbericht verwijzen wij u naar de website van de Zwembadbranche:

Voor nu blijf gezond, let op elkaar en hopelijk tot snel!

Met sportieve groet,

Het team van R&A