Overlevingszwemmen

Nederland is een waterrijk land. Het is dan ook noodzakelijk dat kinderen zich al op jonge leeftijd kunnen redden in het water. Als voorbereiding op het Zwem ABC geeft R&A overlevingszwemmen waarbij de kinderen al op jonge leeftijd leren hoe zij zich zelfstandig moeten redden in het water.

Zelfstandig zwemmen

Overlevingszwemmen wordt gegeven aan kinderen tussen de 2,5 en 4 jaar. Tijdens deze lessen wordt de kinderen op een speelse manier geleerd hoe zij zich moeten redden in het water, wat ze moeten doen wanneer ze een keer in het water vallen en hoe ze dan zelfstandig naar de kant moeten komen.

De verschillende technieken worden aangeleerd met bandjes en na een aantal lessen wordt middels het afbouwen van de bandjes geleerd hoe de kinderen zich zelfstandig moeten redden. Ook wordt er na verloop van tijd een keer met kleding gezwommen.

Ideale introductie voor zwemlessen

Overlevingszwemmen

Naast de doelstelling dat kinderen leren om zichzelf te redden in het water is het overlevingszwemmen ook een goede voorbereiding op de reguliere zwemlessen die R&A geeft (Zwem-ABC). De technieken die de kinderen tijdens deze lessen leren moeten zij ook beheersen voor de reguliere zwemlessen. Daarbij raken de kinderen al vertrouwd met het water, de manier van lesgeven en het zwembad.

Het overlevingszwemmen wordt gegeven in kleine groepjes van maximaal 8 a 9 kinderen met twee leerkrachten in het water. De lessen duren 45 minuten en u kunt altijd naar de zwemles van uw kind kijken.

Neem contact op