R&A is een echt
familiebedrijf

In 2004 is R&A Sports & Swimming opgericht door vader Anton. In 2013 zijn zoon (Onno) en dochter (Odette) ook toegetreden tot de directie. Vanaf dat moment was R&A dus een echt familiebedrijf.

Waarom R&A

Een unieke wijze van

sport- & zwemlessen

Professionaliteit, communicatie en een goede sfeer dat is waar wij bij R&A voor staan. De sport- en zwemlessen worden altijd gegeven door gediplomeerde instructeurs. Dit sluit goed aan bij ons concept waarop de lessen worden aangeboden.

Meld uw kind aan

De zwemlessen worden gegeven in groepjes van maximaal 8 à 9 kinderen met twee leerkrachten in het water.

Alle locaties van R&A zijn goed toegankelijk voor een ieder. De transparante sfeer die overal gecreëerd is brengt rust.

Op alle locaties is altijd een coördinator aanwezig waarbij u terecht kunt voor eventuele vragen. Wij staan voor u klaar.

Op het moment dat er plezier wordt beleefd tijdens de sport- en zwemlessen worden er sneller resultaten geboekt.

Zwem-ABC–kinderen

Historie

R&A Sports & Swimming werd in 2004 opgericht door vader Anton. In eerste instantie onder de naam: Zwemschool Anton. Er werden onder meer zwemlessen aan huis aangeboden en vanuit daar ontstond het idee om, in samenspraak met één van de mensen waar Anton thuis les gaf, een zwembad te gaan bouwen. En zo geschiedde: de eerste eigen locatie aan de Wetering in Blaricum was een feit. Later kwam ook de locatie in Baarn erbij. De naam R&A is ontstaan vanuit de initialen van Rob, de toenmalige compagnon van Anton, en Anton. Na het toetreden van Onno en Odette tot de directie werden nog meer nieuwe locaties geopend: R&A Vathorst, R&A Amsterdam en de locatie aan de Wetering verhuisde naar de eigen locatie in de Blaricummermeent.

Doris-dolfijn-water-bommetje-min

Dorus de dolfijn

Kennen jullie onze mascotte al? Dat is Dorus de Dolfijn. Dorus kan uiteraard super goed zwemmen, want hij is een dolfijn. Uiteindelijk hopen wij natuurlijk dat alle kinderen net zo goed leren zwemmen als Dorus. Wil je weten wat je allemaal moet leren tijdens de zwemlessen bij R&A? Dorus verteld het je allemaal in zijn eigen nummer:

FAQ

Het is altijd mogelijk om een keer te komen kijken bij de zwemlessen in Amersfoort, Amsterdam, Blaricum of Baarn. Op het rooster vindt u de dagen en tijden terug waarop de lessen plaatsvinden.

U kunt uw kind aanmelden bij R&A door het online inschrijfformulier in te vullen. U ontvangt dan direct een bevestiging van de aanmelding met daarin alle gegevens, de actuele wachttijden per locatie en per activiteit en algemene aanvullende informatie. Aanmelden is volledig vrijblijvend en zodra wij een plek beschikbaar hebben zullen wij telefonisch contact met u opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

Wij hebben een wachtlijst voor alle locaties. Wij starten ieder jaar met nieuwe groepjes in de volgende maanden: januari, maart, april, mei, september en november. U kunt uw kind opgeven om in een bepaalde maand van een jaar te starten. Zodra er een plekje beschikbaar is zullen wij contact opnemen om de definitieve startdatum en zwemtijd te bespreken. Voor onze locatie in Amsterdam geldt een wachttijd van minimaal 1 jaar, voor onze locaties in Amersfoort — Vathorst en Blaricum geldt een wachttijd van 6 tot 9 maanden. Voor onze locatie in Baarn geldt een wachttijd van 3 tot 6 maanden.

Kinderen kunnen bij ons starten met zwemmen vanaf 4 jaar. Doordat wij zwemlessen aanbieden in kleinschalige groepen is er veel persoonlijke aandacht waardoor kinderen al op jonge leeftijd doelgerichte instructies krijgen en zo de verschillende technieken voor de zwemslagen aanleren.

U kunt altijd kijken bij de zwemlessen van uw kind. Op alle locaties zijn er zitplekken gecreëerd langs de rand van het zwembad zodat u van dichtbij kunt zien hoe uw kind de verschillende zwemslagen aangeleerd krijgt. Een leuk proces om te volgen voor ouders en kinderen.

De drijfmiddelen waar wij mee werken tijdens de zwemlessen worden ook verkocht op locatie. Het voordeel van het oefenen met deze drijfmiddelen is dat de kinderen in het proces van het aanleren van de juiste zwemslagen wordt bevorderd omdat zij de juiste ligging behouden en daardoor sterker worden tijdens het vrijzwemmen of gedurende de vakanties.

Op alle locaties hebben wij zwemwater met een temperatuur tussen de 30 en 31 graden. Dit is zeer aangenaam voor alle bezoekers en uiteraard voor de leerkrachten die het merendeel in het water staan tijdens de lessen.

In de vakanties wordt er regelmatig familiezwemmen georganiseerd op onze eigen locaties in Blaricum en Amersfoort - Vathorst. Daarnaast bieden wij ook banenzwemmen aan op deze locaties.

Wanneer u een baan reserveert voor het banenzwemmen dan ziet u een aanduiding van een kleur terug voor een bepaalde baan. Tijdens het banenzwemmen vindt u verschillende pylonnen terug in het zwembad die weergeven in welke baan u gereserveerd heeft.

Het is altijd mogelijk een proefles aquasporten te komen volgen. U kunt in principe zelf een proefles reserveren via ons online reserveringssysteem. Wij kunnen uiteraard ook een proefles voor u inboeken als u ons een mail stuurt met dit verzoek.

Op alle locaties is voldoende parkeergelegenheid beschikbaar in de nabije omgeving van de zwembaden. Voor de locatie Amsterdam dient er betaald te worden voor het parkeren van maandag tot zaterdag (zondag is nog gratis).