Babyzwemmen

Ouder & Kind

Het is tegenwoordig al mogelijk om vanaf de leeftijd van twaalf weken te komen babyzwemmen. In ons kleine en sfeervolle zwembad met heerlijk warm water (31 graden) kunt u samen met uw baby onder deskundige begeleiding voor het eerst samen kennis maken met het water. Gezellig samen spetteren, zwieren, zingen en drijven.

Babyzwemmen

De lessen worden gegeven in kleine groepjes in heerlijk warm water (31 graden). De speciaal opgeleide zweminstructeur begeleidt jullie tijdens het waterspel. Op een speelse wijze leert uw baby de mogelijkheden en onmogelijkheden van het water kennen. Het vrije bewegen in het water bevordert de ontwikkeling van de spiertjes en in een later stadium de coördinatie van armen en benen.

Uw baby maakt op een plezierige wijze kennis met water. De watervrijheid zal ontwikkeld worden en uw baby zal vertrouwd raken met het water, dit proces vindt stapsgewijs plaats. Er worden eerst voorzichtig een paar druppeltjes over het hoofd worden gespetterd en daarna 'samen met papa of mama' zal uw baby ook leren om helemaal kopje onder te gaan.

Ouder & Kind
Zwemmen

Vanaf het moment dat uw kindje kan lopen mag het meedoen met het ouder en kind zwemmen (vanaf 1 jaar). Er worden verschillende leuke oefeningen gedaan en liedjes gezongen om de kinderen vertrouwd te laten worden met het water. Ook het voortbewegen in het water is een onderdeel van de lessen waardoor de kinderen op jonge leeftijd de eigenschappen van het water leren kennen.

Gedurende de lessen worden de kinderen watervrij gemaakt en daardoor zullen ze zich tijdens de vervolglessen van overlevingszwemmen en uiteindelijk het Zwem ABC al vertrouwd voelen met het water en de omgeving. De speelse en ongedwongen sfeer tijdens de lessen maakt dat zowel ouder als kind veel plezier beleeft aan de lessen.

miloudijkstrafotografie_42A9603 kopie

Lijkt het u ook leuk om te komen baby- of ouder & kind zwemmen bij R&A? Reserveer dan nu voor een proefles.