Snorkelen

Tijdens de snorkellessen raakt uw kind met een duikbril, snorkel en flippers (basisuitrusting) vertrouwd met de onderwaterwereld. De kinderen leren om met deze basisuitrusting om te gaan, zich te oriënteren onder water en samen te werken. Hierbij zijn drie officiële snorkeldiploma's te behalen uitgegeven door de Nationale Raad Zwemdiploma's.

Onderwaterwereld

Wanneer uw kind het Zwem ABC heeft behaald en nog niet wil stoppen met zwemmen dan is het leren snorkelen een leuke manier om uw kind vertrouwd te laten raken met de wondere onderwaterwereld. De kinderen leren tijdens de les de verschillende vaardigheden die voor de diploma's vereist zijn.

Het gaat dan om zowel individuele vaardigheden als ook gezamenlijke vaardigheden die de kinderen met hun buddy uit dienen te voeren. De kinderen leren onder meer hoe ze door de snorkel moeten ademen, wat te doen wanneer er water in de snorkel of duikbril komt, voorwerpen van de bodem te duiken, op verschillende manieren met flippers te zwemmen, met een buddy samen te zwemmen en samen verschillende opdrachten te voltooien. Ook wordt er aandacht besteed aan de oriëntatie onder water met de gewone maar ook met een geblindeerde duikbril.

Snorkelende kinderen met diploma

Snorkelen voor kinderen

Door het behalen van de snorkeldiploma's zal de zwemveiligheid van uw kind nog meer vergroten. Daarbij is het erg leuk voor uw kind om op vakantie goed te kunnen snorkelen in de wondere onderwaterwereld van de zee. Voor alle eisen die gelden voor de officiële snorkeldiploma's verwijzen wij u graag door naar de website van de Nationale Raad Zwemveiligheid.

Mocht u geïnteresseerd zijn om uw kind deel te laten nemen aan de snorkellessen of heeft vragen, neem dan contact met ons op.