VERSOEPELINGEN BINNEN R&A

VERSOEPELINGEN BINNEN R&A

Tijdens de persconferentie d.d. 24 juni 2020 heeft Premier Rutte veel versoepelingen op weg naar het ‘nieuwe normaal’ aangekondigd. Naar aanleiding van deze wijzigingen die per 1 juli 2020 in zijn gegaan, is er binnen de zwembranche een grondige revisie van het ‘Protocol Verantwoord Zwemmen’ doorgevoerd. Ook binnen R&A hebben wij versoepelingen kunnen doorvoeren vanaf 1 juli.

Voor onze banenzwemmers betekent dit dat er geen afstandsbeperking meer van kracht is tijdens het zwemmen. Direct na het zwemmen dient de 1,5 meter-norm weer in acht te worden genomen. Wij maken nog wel steeds gebruik van het reserveringssysteem. Hierin hebben wij onze reserveringen per baan uit kunnen breiden naar drie reserveringen per baan. Zodat er weer meer zwemmers gebruik kunnen maken van het zwembad. 

We kunnen met deze versoepelingen ook weer starten met onze borstcrawlcursus. De groep zwemmers die eigenlijk in mei zouden starten, zullen donderdag 23 juli starten met de cursus. 

In juni zijn we ook weer begonnen met babyzwemmen, ouder & kind zwemmen en overlevingszwemmen op verschillende locaties. Voor het babyzwemmen en ouder & kind zwemmen maken we ook gebruik van het reserveringssysteem. Deze lessen worden gegeven in groepjes van acht.  

Ook is het zwangerschapszwemmen op dinsdagavond weer opgestart en de SwimFit op de vrijdag om 11.00 uur is ook weer van start gegaan. Daarbij zullen we ook de aantallen voor toegang tot de AquaFit lessen op dinsdag en de AquaBootcamp op donderdag vergroten zodat ook daar weer meer sporters kunnen deelnemen. 

Wij zijn ontzettend blij dat er binnen R&A langzamerhand steeds meer versoepelingen doorgevoerd kunnen worden, waardoor we steeds meer zwemmers en sporters kunnen verwelkomen in ons bad! Wanneer er nog meer versoepelingen doorgevoerd kunnen worden brengen wij u hiervan uiteraard op de hoogte.

Link naar reserveringssysteem:
https://r-a-sports-swimming.reservio.com