Zwemvaardigheid
Snorkelen
zwem abc
Zwemfeest
Overl. zwemmen
Zwemles

Zwemvaardigheid

Na het behalen van het Zwem ABC krijgt uw kind het predikaat 'zwemveilig'. Om de zwemvaardigheid, en dus zwemveiligheid, van uw kind nog meer te vergroten heeft de Nationale Raad Zwemdiploma's de zwemvaardigheidsdiploma's gecreëerd. Er zijn drie diploma's te behalen waarbij nieuwe slagen en technieken worden aangeleerd.

Beschikbaar in

Nieuwe technieken

Bij de zwemvaardigheidslessen worden verschillende nieuwe slagen en technieken aangeleerd. Naast de school- en rugslag wordt ook de samengestelde rugslag geleerd. De kinderen leren de officiële borstcrawl, de polocrawl, de vlinderslag, de startduik en het keerpunt.

Alle afstanden die gezwommen moeten worden, worden groter. De opbouw is vergelijkbaar met de opbouw die het Zwem ABC kent. Bij Zwemvaardigheid I wordt de basis gelegd en bij Zwemvaardigheid II en III worden de technieken verbeterd en de slagen (nog) meer geperfectioneerd. Tijdens de zwemvaardigheidslessen leert uw kind dus nog veel beter zwemmen dan bij het Zwem ABC. 

 

Het behalen van de zwemvaardigheidsdiploma's wordt door veel mensen betiteld als een sport. Tijdens de lessen maken de kinderen vele meters met de verschillende slagen waarbij vrijwel alle spiergroepen worden gebruikt. Zwemmen is goed en gezond. Daarbij is het door het aanleren van onder meer de vlinderslag en officiële borstcrawl ook een goede voorbereiding op bijvoorbeeld waterpolo of wedstrijdzwemmen.

Het behalen van een zwemvaardigheidsdiploma zal uw kind nog zekerder en zwemveiliger maken. Daarbij is het natuurlijk erg leuk om te zien dat uw kind de verschillende officiële zwemtechnieken aanleert.

Meer recensies