Overl. zwemmen
Zwemles
Zwemvaardigheid
zwem abc
Zwemfeest
Snorkelen

Zwem ABC

R&A Sports & Swimming leidt kinderen al jaren op volgens het officiële Zwem ABC. Er wordt les gegeven in groepjes van 8 à 9 kinderen met twee leerkrachten in het water. Daarbij staat een plezierige en ontspannen sfeer voorop en kunt u altijd naar de zwemles van uw zoon of dochter kijken.

Beschikbaar in

Vroeg beginnen

Sinds oktober 1998 gaat iedereen die leert zwemmen in opleiding voor het Zwem-ABC. Bij R&A leren de kinderen met behulp van verschillende drijfmiddelen de vaardigheden voor het Zwem ABC aan. Er is veel persoonlijke aandacht voor de kinderen en de zwemleerkrachten staan in het water zodat de nodige begeleiding aan de kinderen gegeven kan worden bij het aanleren van de verschillende technieken.

De kinderen wordt al snel geleerd hoe zij zich zonder bandjes kunnen redden in het water en wat ze moeten doen als ze een keer in het water vallen. Door te trainen op de zelfredzaamheid leren de kinderen goed hoe ze zich zelfstandig in het water voort moeten bewegen middels de verschillende zwemslagen.

 

Het Zwem ABC kent een logische opbouw, waardoor leerlingen bij het behalen van ieder diploma vaardiger en veiliger worden. De slagen die voor het Zwem ABC worden aangeleerd zijn de schoolslag, rugslag, borstcrawl en rugcrawl. Ook moeten de kinderen door het gat leren zwemmen, uitdrijven in het water en zich met kleding aan kunnen redden in het water. Voor de specifieke eisen die de Nationale Raad Zwemveiligheid heeft opgesteld voor het A-, B- en C-diploma verwijzen wij u door naar de website van de Nationale Raad Zwemveiligheid.

Bij R&A leert uw kind op een plezierige en kindvriendelijke manier zwemmen. De lessen worden gegeven op vier locaties: in Blaricum, in Amsterdam - Zuid, in Amersfoort - Vathorst en op Sherpa (dit ligt op de weg tussen Hilversum en Baarn). U bent altijd welkom om een keer te komen kijken bij de zwemlessen op één van deze locaties.

Meer recensies