Snorkelen
Overl. zwemmen
zwem abc
Zwemvaardigheid
Zwemles
Zwemfeest

Survivalzwemmen

Bij de lessen survivalzwemmen wordt de kinderen op een speelse manier geleerd hoe zij moeten overleven in het water. Er wordt geleerd hoe ze zichzelf moeten redden in het water maar ook hoe ze anderen kunnen redden uit het water. Een leuke maar zeker ook zeer nuttige aanvulling op het reeds behaalde zwem-abc.

Beschikbaar in

Techniek

Bij het survivalzwemmen draait het niet meer om het zwemmen van banen maar puur om het aanleren van verschillende overlevingstechnieken. Kinderen moeten met regenkleding en kaplaarzen aan gaan zwemmen en met deze regenkleding moeten ze zich onder meer drijvende kunnen gaan houden.

Denk hierbij aan het gebruiken van een kaplaars als drijfmiddel. Of een regenbroek die gebruikt kan worden als hulpmiddel om op te dobberen. Ook is er een grote opblaasboot waar de kinderen mee moeten werken.

 

Er zijn drie officiële survivaldiploma's te behalen. De technieken die de kinderen worden aangeleerd zijn ontwikkeld vanuit het oogpunt van het redden in het water. Ook anderen dienen gered te worden. Dit wordt geoefend met behulp van onder andere een werpzak, een reddelingsklos en een duikpop. Verder leren de kinderen te improviseren tijdens de lessen door bijvoorbeeld met een regenbroek iemand uit het water te trekken.

Het behalen van de survivaldiploma('s) is een absolute toevoeging voor de zwemveiligheid van uw kind. Ze worden er niet alleen sterker van maar weten ook hoe ze moeten overleven in het water.

Meer recensies