Spinning
T. bodyworkout
Body shape
Yoga
Cardio fitness

Een les bestaat uit asana's (oefeningen en houdingen) die heel bewust begeleid of ondersteund worden door de adem. Door de verbinding met de adem zal je merken dat oefeningen die je nooit eerder kon, nu wel kunnen en daardoor ga je ruimte in je lichaam voelen. Maar ook ga je meer ruimte in je adem ervaren, dat het ademen moeiteloos wordt en vanzelf worden ook je gedachten stil. Je blijft bij yoga je eigen grenzen respecteren, er is geen competitie met je omgeving en ook niet met jezelf.

Meestal beginnen we met staande oefeningen, gevolgd door zittende en liggende oefeningen. Elke les wordt afgerond met een lange ontspanning, om zo de les volledig in je lichaam op te nemen en daarbij bewust te ervaren wat de ontspanning voor je doet.
De lange ontspanning wordt gevolg door een geleide meditatie of visualisatie. Juist omdat je lichaam aan het einde van de les zo ontspannen is wordt het eenvoudiger om stil te zitten tijdens de meditatie en merk je dat ook je gedachten makkelijker tot rust komen.

 

'Yoga is het stil leggen van de wervelingen van het denken', dat stond al in de teksten van Patanjali, de grondlegger van Yoga in de 2e eeuw voor Christus. Dat doet je beseffen dat de mens al eeuwenlang op zoek is naar balans en inzicht in het leven.

Het doel van Yoga & Meditatie is dus het stop zeggen tegen onrust in je leven; bewust worden van hoe je dingen doet, wakker worden, opladen door beweging en rust, stil worden, één worden. Yoga werkt in op alle lagen van lichaam, geest en adem, en daardoor voel je heel bewust de verbinding tussen deze drie-eenheid; je ervaart rust, ruimte en innerlijke kracht.

U bent altijd welkom voor een gratis proefles. Voor vragen aan de docent kunt u telefonisch contact opnemen (06-43230702).

Meer recensies