Cardio fitness
T. bodyworkout
Body shape
Spinning
Yoga

Op niveau

In het zwembad wordt tijdens de training gebruik gemaakt van diverse oefenmaterialen en wisselende muziek. Hierbij wordt de lenigheid, de kracht en de conditie van het lichaam aanzienlijk verbeterd. Het trainen van de verschillende spiergroepen zorgt ervoor dat het lichaam soepel blijft en er een juiste balans in het lichaam ontstaat.

Door de weerstand van het water kan iedereen op zijn of haar niveau deelnemen aan de training. U hoeft geen goede zwemmer te zijn om aan de training mee te kunnen doen. 

 

De vorm van training is vrij intensief maar ook bijzonder geschikt wanneer andere sporten te belastend zijn voor de spieren, banden of gewrichten. Dit komt doordat de zwaartekracht bij verblijf in het water vrijwel volledig wordt gecompenseerd door de opwaartse druk. Hierdoor komen schokbelastingen in spieren, pezen en gewrichten bij aquasporten niet voor. De kans op blessures als gevolg van overbelasting, zoals die kunnen ontstaan bij hardlopen en springen, is niet aanwezig.

Aqua-Fit is een goede sport om het lichaam effectief te trainen in het water en de conditie van het lichaam op peil te houden. De trainingen bij R&A worden gegeven in een zwembad dat 1.40 meter diep is. De lessen zijn voor jong en oud.

Meer recensies